مرزه را همهٔ ما به عنوان یکی از عناصر سبزی خوردن می شناسیم، ولی این گیاه پرخاصیت کاربردهای دیگری هم دارد.

 

آنچه لازم است در مورد این گیاه بدانید

1. تاریخچه:

درخوزستان و دیگر استان‌های جنوبی کشور برای تسکین دندان درد از مرزه استفاده می‌کردند. مرزه در درمان دردهای عصبی نیز بسیار موثر است. همچنین مصرف مرتب آن باعث کاهش چربی خون می‌شود.

2. مشخصات:

مرزه گیاهی است از خانوادهٔ نعناع که در ایران از تیر تا شهریور ماه گل می‌دهد. این گیاه بومی جنوب غربی آسیا و نیز شرق مدیترانه می‌باشد. برگ‌های آن نرم، تقریباً بدون دمبرگ، باریک، نوک تیز و پوشیده از کرک می‌باشند و تارهای غده‌ای اسانس‌دار دارند. قسمت‌های هوایی به انضمام برگه ا که در بعضی مواقع، فقط در قسمت‌های فوقانی گل دار جمع آوری می‌گردند، به صورت خوشه‌ای دسته شده و یا بر روی قاب‌های چوبی پهن کرده و در سایه و با حرارت مصنوعی کمتر از ۴۰ درجهٔ سانتی‌گراد خشک می‌شوند.

اسانس این گیاه بسیار مفید بوده و دارای خواص داروئی بسیاری می‌باشد و از طریق تقطیر با بخار آب از برگ‌ها و سرشاخه‌های برگ دار آن حاصل می‌شود. این اسانس مایعی بی‌رنگ و یا مایل به زرد، دارای بوی تند و طبیعت گرم است.

تقویت کنندهٔ معده، تسهیل کنندهٔ هضم غذا و نیز ضد نفخ است. اسانس گیاه مرزه مُدر و برای درمان و معالجه اسهال بسیار سودمند می‌باشد.

ضد عفونی‌کنندهٔ قوی نیز می‌باشد.

3. روش استفاده:

این گیاه را به عنوان چاشنی و ادویه، به صورت تازه و خام مثل سبزی خوردن و همچنین پخته با مواد غذائی استفاده می‌کنند.

این گیاه دارای اثرات ضد سرفه و خلط آور است. همچنین ضد نفخ و نیز دافع کرم است. دم کردهٔ مرزه را برای رفع گرفتگی روده و معده می‌نوشند. جوشاندهٔ مرزه تقویت کنندهٔ معده است و در رفع زخم معده نیز موثر می‌باشد.

زمینه مصرف گیاه

  • تقویت کنندهٔ معده
  • کمک به هضم غذا
  • ضد نفخ
  • مدر
  • معالجهٔ اسهال
  • ضد عفونی دستگاه گوارش
  • مسکن سرفه و ریه
  • خلط آور
  • دافع کرم و انگل
  • کاهش چربی خون


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: